Daca un organism nu isi implineste potentialele se imbolnaveste... Wiliam James- psiholog american

CUM POTI DEVENII SUPRAOM PRIN TRANSFORMAREA ENERGIEI SEXUALE

TRANSFORMAREA ENERGIILOR „A atinge problemele cele mai profunde ale Misterelor Sexului, în domeniul medicinii, echivalează ...

vineri, 23 august 2019

Telomeraza, cazuri de longevitate si puncte speciale de acupunctura


O legenda japoneza povesteste despre un om implinit care i-a fost impartasit de la tatal punctul magic din corpul uman care poate trata 100 de boli.

In urma sfatului primit in dar de la tatal sau, fiul si-a masat acest punct in fiecare zi si a trait sa vada nasterea si moartea mai multor imparati.


Punctul celor 1000 de mile,fantana tineretii St 36; sunt denumirile unui alt punct miraculos in ceea ce priveste regenerarea fiintei. El raspunde extrem de eficient la folosirea moxibustiei.

Datorita acestui punct ST36, japonezi in cel de-al doilea razboi mondial, au fost capabili sa strabata jungle,in marsuri de peste 40km ,aplicand o moxa formata din chistocuri de tigara. 

"Mi Bing" este strâns legat de ideea de longevitate şi moxibustie pe punctul de acupunctura St 36 (stomac 36: Zu San Li in chineza, Ashi-nu-San-ri în japoneză). O poveste populară japoneză din epoca Edo (1603-1867) despre Manpei Fermierul spune că, atunci când Manpei a fost întrebat dacă el a avut un secret pentru menţinerea unei vieti indelungate el a răspuns că nu a avut alt secret decât arderea moxei pe St 36 în fiecare zi, intocmai ca si stramosii lui care au făcut acelasi lucru. Acesta este înregistrat ca Manpei si a trăit 243 de ani, soţia sa, Taku, a trăit 242 şi fiul lor, Mankichi, a trăit 196 de ani. În înregistrări recente, este bine cunoscut faptul că doctorul Shimetaro Hara (decedat), a folosit pentru a arde Moxa pe punctul St 36 în fiecare zi şi a trăit peste 100 de ani. 


Am putea presupune, de asemenea, că moxibustia pe St 36 are un efect asupra menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate, în sensul modern, dar acest lucru a fost demonstrat deja de către călugărul Yoshida Kenko, în jurul anului 1330, care spune: "Dacă oamenii de peste 40 de ani nu practică moxibustia pe corpurile lor prin ardere St 36, la ei va aparea înroşirea feţei (revolta Qi) Ei ar trebui să aplice moxibustia negresit. ". El a subliniat că moxibustion pe St 36 este necesara pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate pentru persoanele cu varsta de peste 40 de ani. Acest punct St 36 energizeaza in plus toate organele legate de meridianul stomac care stau la temelia elaborarii energiei in organsim, de aceea este afectata toata starea de sanatate a organismului.

Cazul de longevitate din Japonia - moxa in S36 In Japonia, in epoca Meiji (1868-1912), o perioada de modernizare [ in practica de occidentalizare sau de colonizare culturala, care a sters traditiile anterioare; lucru exemplificat in filme precum "The Last Samurai - Ultimul Samurai (2003) ] , a fost semnalat un caz de longevitate, care implica o intreaga famile, in care toti membri aveau peste 200 de ani. 

Acest lucru a fost descoperit in cursul a doua recensaminte consecutive, realizate la interval de 40 de ani, unul dupa celalalt, care urmau sa detecteze dinamica populatiei ( adica sa descopere de ce resurse umane dispunea acel stat pt a alimenta cu carne de tun si cu brate de munca complexul sau masina militaro- industriala ) . 

La primul recensamant fiul avea 200 de ani, mama avea 220 de ani, iar tatal 240 de ani . La al doilea toti aveau cu 40 de ani mai mult, adica: 240, 260 si respectiv 280 de ani. (in alte surse exista si alte cifre la fel de incredibile: 260, 280, 300 ) 

Cel mai in varsta membru al acestei familii a fost invitat la imparat si a fost intrebat daca secretul sau consta in a manca praf de perle (un zeolit sau o sita moleculara naturala ). 

Nota DM: Stergerea traditiilor anterioare si occidentalizarea Japoniei a inceput insa mult mai devreme in perioada unificarii (1600 - 1868) sub primul shogun (Tokugawa Ieyasu) si este descrisa in filmul " Shinobi: Heart Under Blade" (2005), in care descoperim tehnici de control al spatiului si timpului .

Din intrebarea pusa de ministrii care erau prezenti la audienta (imparatul nu vorbea) observam tiparul sau transa occidentala a identificarii cu trupul material ("esti ceea ce mananci" ) si a cautarii solutiei longevitatii in alimentatie. 
In antichitate se folosea si radiatia benefica a perlelor si cristalelor. De pilda in China erau cunoscute si folosite de catre imparati si alte tipuri de perle ( produse de serpi, broaste testoase, de anumite specii de pasari, mamifere, animale mitice: dragoni), in afara celor create de moluste (scoici). Aceste perle se utilizau pt radiatia benefica, ca si unele fructe ale plantelor magice [ vedeti fructul arborelui lui Dumnezeu (rudraksha) in plansele din situl : http://www.flickr.com/photos/mirahorian/ ], adica in calitate de generatoare bio-nanotehnologice de camp morfogenetic ( camp de forma sau de organizare a spatiului si timpului, de genul celui creat de ADN ). 
Aceasta radiatie benefica a fost redescoperita azi si la unele specii de animale si de plante ( vedeti tehnologia holy grail pe: http://www.danmirahorian.ro/

Secretul care s-a aflat atunci consta in practicarea lunara a moxibustiei ( incalzirea punctului cu ajutorul moxei ) in perioada de Luna plina ( Luna noua dupa altii), pe punctul S36 (足三里 zu san li) de pe meridianul stomacului (Zu Yang Ming 足陽明) . 

Longevitatea indusa de acest punct este indicata si in unele traditii chineze si apare si in unele tratate de acupunctura si moxibustie. Cercetarile actuale au indicat ca punctul de acupunctura este un declansator (trigger), care face parte dintr-un al treilea sistem de reglare informationala ( holografic), cu o viteza de transmisie a semnalelor situata in domeniul (cm/s), adica la mijloc intre sistemul nervos(km /s) si sistemul endocrin ( cm / minut, care foloseste difuzia vectorului chimic ori material ) . 
Acest punct poate fi stimulat cu orice tip de energie ( mecanica, termica, electrica, magnetica, luminoasa) de la o sursa biocompatibila ( nu se foloseste lumina de la becuri economice cancerigene, caldura generata prin microunde ). 

Nota DM: Solutia sau calea de a realiza longevitatea apeland la punctul S36 ( care controleaza o anumita parte din programul genetic) este cunoscuta in acupunctura chineza si coreana. In acest punct se afla "marea de hrana" (Marea Apei si a Granelor) si are conexiune cu traditia pi ku -辟穀 [辟谷] pì gǔ - de abtinere de la cereale ( functie de corectare a perturbatiei induse de compozitia izotopica diferita a alimentatiei si a apei de pe acesta noua planeta (contaminata dupa trecerea printr-un nor cosmic radioactiv), care ne-a gazduit dupa distrugerea lumii anterioare de unde am venit ). 

Am extras din lucrarea "Atlas de Acupunctura de Mirahorian/ Manual ET de depanare a masinii umane 
O imagine si caracteristicile acestui punct 

S 36 [alte notatii: ST 36; ES 36; G 36 ]: Zusanli 足三里 Zú sān lĭ ( EFEO: Tsou San Li; Wade-Giles: Tsu San Li) Noms secondaires : gǔi xíe 鬼 邪; sān lǐ三 里; xìa líng下 陵;. 

Localizare exista 3 localizari secrete in China, Corea si Japonia ( situate deasupra si sub punctul indicat in harti) 

Clasificare/conexiuni: Punct He Sea/ Mare (Punct Ho in EFEO); Punct inferior Sea/ Mare al S; Punct Pamant; Punct He Sea/Mare al Apei si a Granelor; Punct de comanda al Abdomenului; Point He, Terre, Ben, Ma DanYang; 

Actiuni & Efecte:  Tonifica energia deficitara Qi si Sangele; Tonifica energia defensiva Wei(Oe) Qi. regleaza toate problemele legate de Stomac ori Splina. 

Indicatii: Relanseaza energia vitală, trateaza tulburarile nervoase/ Relance l'énergie vitale, traite les troubles nerveux. Gastrite, ulcer gastric, enterite, pancreatite acute, diaree, dizenterie, greturi si vărsături, afectiuni ale genunchiului, hipo sau hipertonie musculară a membrelor inferioare, cefalee, hipertensiune, insomnie, astenie, anxietate, anti-imbatranire; intarire sistem imunitar; greturi, constipatie, afectiuni ale tractului digestiv, dureri de picioare.

 Stomac 36 sau Zusanli din perspectiva telomerazei

Vestea bună pentru adepţii înflăcăraţi ai sportului sau programului zilnic de gimnastică de întreţinere este că îşi prelungesc astfel viaţa, deoarece prin activitate fizică regulată este stimulat punctul numic STOMAC 36 sau punctul longevităţii. Acesta este şi motivul pentru care, în 2010, o echipă de cercetători germani a constatat că subiecţii care erau în formă fizică bună aveau telomerii cu 40% mai lungi în comparaţie cu omologii lor sedentari. Mai mult decât atât, mai multe studii au arătat, pe bază de dovezi solide, că aceia care sunt dedicaţi meditaţiei au, în medie, telomerii cu o treime mai lungi decât cei care nu meditează.

Vechii chinezi au adoptat filosofia Mi Bing, adică înaintea îmbolnăvirii. Mi Bing reflectă concepţia lor despre longevitate. Ei considerau că speranţa naturală de viaţă a omului era menită să atingă 120 de ani. Motivul concentrării lor pe autoconservare era de a face posibilă cultivarea înţelepciunii proprii în vederea unei mai bune pregătiri pentru viaţa viitoare. 

Cultivarea pe scară largă a echilibrului, a sănătăţii şi a unei conştiinţe mai înalte era echivalentă, în viziunea lor, cu atingerea nemuririi. Astfel, Mi Bing - din perspectiva prevenirii bolilor şi a longevităţii- era foarte important pentru concepţia lor privind atât existenţa muritoare, cât şi nemurirea.


Anticii credeau că una din cele mai importante modalităţi de a urma calea Mi Bing este prin stimularea punctului de acupunctură Stomac 36. Acest punct este localizat la un deget distanţă în lateral faţă de marginea anterioară a tibiei.

Se spune că acest punct vital este implicat în toate, de la imunitate scăzută şi boală cronică la depresie şi anxietate. Stomac 36 este considerat unul dintre cele mai importante puncte de acupunctură pentru menţinerea stării generale de sănătate şi fortificarea complexului sănătăţii mentale şi a trupului. Denumirea chinezească pentru acest punct este Zusanli, adică punctul "O leghe cu piciorul". În timpuri străvechi, locuitorii Chinei călătoreau mai ales pe jos şi se spunea că stimularea acestui punct elimina oboseala într-atât încât, deşi ajunşi la capătul puterilor, reuşeau să mai parcurgă cu picioarele obosite încă o leghe. Anticii nu prea aveau dubii cu privire la capacitatea puctului Stomac 36 sau Zusanli de a prelungi viaţa. Acest punct poate fi stimulat prin acupunctură, cu ajutorul degetului prin presopunctură, prin masaj sau cu un electroacupunctor, sau chiar şi prin iluminare cu lampa bioptron. Când îl stimulaţi, rostiţi înainte cu voce tare "Stomac 36" (sau Zusanli, dacă vă place mai mult), pentru că prin rostire ne manifestăm clar intenţia. În cazul acestui gen de terapii, intenţia este foarte importantă.


Cum reuşeşte acest punct să ne influenţeze durata şi calitatea vieţii?

Dr. Shui Yin Lo, în cartea sa "The Biophysics for Accupuncture and Health", aminteşte de un studiu care a demonstrat că stimularea punctului Stomac 36 duce la o creştere, în medie, a lungimii telomerilor de până la de două ori dimensiunile acestora de dinainte de tratament, citând creşteri între 60% şi 100%. Desigur, se poate ajunge ca unii să aibă un exces de energie în punctul Stomac 36. În acest caz, terapeutul sau subiectul însuşi trebuie să aleagă în loc de zusanli, punctul Rinichi 1 sau Yong Quan, sau "izvorul învolburat". Acesta e o rezervă foarte bună de longevitate.

In cadrul sedintelor de yoga, veti mai primi un punct special de acupunctura, care inlatura batranetea, care amplifica (BALA, si VYRIA) forta si vitalitatea.

Iata urmatoarele caracteristici ale acestui punct.
Este punctul care iti poate hranii, mintea si spiritul. Poate fi folosit cu succes pentru pacientii mai in varsta cu boli asociate cu inaintarea in varsta, si un set de boli legate de deteriorare. Am putea vedea aceste lucruri, cum ar fi osteoporoza, deshidratarea, slăbiciunea, oboseală, pierderi de memoriei sau slabirea vederii. In mod normal, aşa cum ne-am astepta, odata cu avansarea in varsta, noi putem creşte în înţelepciune, în maturitate,si putem vedea viaţa noastră intr-un mod complet nou, mai detaşat, iar perspectiva nostra poate fi de multe ori plina de umor.Insa lipsa de vitalitate si rigiditatea mintii,ne poate priva de aceste lucruri. Acest punct poate aduce insa astfel de cadouri, creand un sentiment imens de vitalitate şi de bine. Punctul poate fi utilizat pentru a sprijini şi a hrăni un pacient de orice varsta, cu o problemă veche, ceva in care a ramas blocat de mult timp. Astfel de oameni au mare nevoie acum de acest gen de ''hrana'',nutritie, si de sprijin pentru a iesi din acest blocaj. Prin intermediul acestui punct ei isi pot reintroduce fluxul de bucurie al vietii care este disponibil la orice varsta.

In cadrul sedintelor de Chi kung sau Yoga vom efectua si riturile imparatului Galben de intinerire. 

Pentru acestor aptitudini e bine sa incepem cu primul pas, de aceea va astept la primele cursuri atat de chi kung cat si de Yoga.

Inf 0767948273. email;stiintareintineririi@gmail.com

Instructor Yoga Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu