Daca un organism nu isi implineste potentialele se imbolnaveste... Wiliam James- psiholog american

CUM POTI DEVENII SUPRAOM PRIN TRANSFORMAREA ENERGIEI SEXUALE

TRANSFORMAREA ENERGIILOR „A atinge problemele cele mai profunde ale Misterelor Sexului, în domeniul medicinii, echivalează ...

marți, 27 august 2019

Cat de important este calciu in organism ? Consuma calciu de coral

Calciu pe minus, probleme pe plus 


Calciu pe minus, probleme pe plus – Îl asociem cu sănătatea oaselor, însă calciul este un mineral prezent în tot organismul uman și are o mulțime de funcții. Când avem o carență, multe sisteme sunt date peste cap și apar o seamă de probleme.

Joacă un rol-cheie în forța oaselor și dinților, însă este necesar și funcționării normală a celulelor, ajută la transmiterea semnalelor nervoase, la secreția de hormoni, contribuie la coagularea sângelui, la contracțiile mușchilor, dar și la relaxarea lor. Un nivel scăzut de calciu nu este o problemă banală , ci una care trebuie să te îngrijoreze, mai cu seamă că sunt mulți factori care afectează absorbția și scăderea nivelului de calciu din sânge.

Cine ne sabotează calciul

Lipsa acestui mineral poate avea mai multe cauze, de la o alimentație săracă în calciu la deficitul de vitamina D sau de magneziu, la un surplus de sare ori de fosfor (din băuturi răcoritoare și aditivi alimentari), afecțiuni tiroidiene și anumite medicamente. O deficiență pe termen lung duce la modificări dentare, la apariția cataractei, afectează creierul, făcând oasele să devină fragile. Complicațiile hipocalcemiei duc chiar la deces, dacă nivelul acestui element nu este adus la normal. Deși carența de calciu duce la probleme grave, care necesită la rândul lor tratament, ele pot fi și un semnal de alarmă care să te trimită la medicul de familie. Care sunt aceste probleme?

Probleme musculare

Deficitul de calciu provoacă oboseală extremă. Crampele și spasmele musculare sunt primele semne. În faza a doua, simți mușchii vlăguiți și nevoia de odihnă. Uneori apar dureri în coapse și brațe, aparent fără motiv. Amorțeli și furnicături în brațe, picioare, degete și în jurul gurii. Aceste senzații indică deja o deficiență majoră.

Oboseală

Pe lângă lipsa de energie, carența de calciu duce la insomnie, ceea ce va accentua oboseala generală. Devenim apatici, fără vlagă, amețiți, ne concentrăm greu, nu reușim să ne amintim lucruri simple, iar altele devin confuze, parcă avem o ceață pe creier. Și toate acestea nu au legătură cu boli psihice, ci doar cu calciul.

Afecțiuni ale unghiilor și pielii

Lipsa calciului face pielea uscată și provoacă senzație de mâncărime. Cercetătorii au legat hipocalcemia de eczeme și psoriazis. Uneori tratăm eczemele, nu cauza lor și ele vor reapărea. Atunci când te confrunți cu o astfel de problemă, fă și un test pentru calciu. Unghiile sunt fragile și se rup ușor. De asemenea, lipsa calciului poate fi cauza alopeciei și a căderii părului pe zone rotunde.

Osteoporoză

Sigur știai de asta. Din fericire, e nevoie de ani buni ca oasele să-și piardă densitatea și deficitul trebuie să dureze mult ca să provoace probleme serioase. La vârsta a treia, calciul scade rapid și oasele devin fragile, apar dureri și chiar probleme de postură.
Sindromul premenstrual dureros

Nivelurile scăzute de calciu sunt asociate cu dureri severe la ciclu. Rezultatele mai multor studii au arătat că un aport suplimentar de calciu duce la diminuarea durerilor.

Probleme dentare

Și dinții au nevoie de calciu. Când e puțin, apar problemele dentare, de la rădăcini slăbite, gingii inflamate, dinți fragili până la carii. La sugari, această carență duce la întârzierea apariției dinților.

Depresie

Deficitul de calciu a fost legat de tulburările de dispoziție, inclusiv de depresie. Dacă ai stări anxioase sau chiar depresive, n-ar fi rău să-ți verifici nivelul de calciu. Uneori, un simplu supliment îți poate rezolva problema.
De cât calciu avem nevoie?

Adulții au nevoie de 1.000 de miligrame de calciu în fiecare zi, dar această valoare crește odată cu vârsta. Nu trebuie neapărat să iei un supliment, ci numai la recomandarea medicului. Putem consuma lactate, sardine, susan, adică alimente bogate în calciu, și niciodată nu vom fi în pericol să depășim doza. 

Articol preluat din revista Femeia.

( Acest ultim sfat cu consumarea alimentelor bogate in calciu, seamana foarte mult cu o reclama, care spunea ca marmota  invelea ciocolata ). Poti avea intoleranta la lapte, laptele procesat este un pericol public, si chiar la laptele bio, femeile pot avea intoleranta la lactoza. Sardine nu o sa manci zilnic si acestea contin mai mult fosfor decat calciu. O sursa extraordinar de buna este susanul, care are cantitati insemnate de calciu. Unor organisme o sa convina de minune acest aliment susanul ,as recomanda chiar susanul negru si mai potentat in multe principii, insa si aici este un mic amendament. Pentru unii oamenii absortia calciului trebuia sa fie neaparat insotita de multe alte elemente pentru ca acesta sa-si faca treaba. Elemente ca bor ,magneziu, siliciu, fosfor, zinc. 

Sa luam un exemplu. Crampele musculare ,carcei .Adeseori nu stii daca acestea se datoreaza lipsei calciului sau magneziului. Cum rezolvi acesta dilema.

 Coralul este folosit in si in cazul implanturilor de os, datorita compatibiltatii cu organismul uman.

„Coral-Mine” este un produs natural fabricat în Japonia din coralul de apă adâncă scleractinia, care creşte în Marea Japoniei, lângă insulele Okinawa şi Tokunoshima.

Coralul este o substanţă unică, în care, timp de peste 500 de milioane de ani de existenţă s-a consolidat armonia perfectă între lumea animală, vegetală şi cea minerală. Această minunată creaţie a naturii combină în structura sa câteva forme materiale: este un animal marin cu contur straniu care aminteşte de plantele exotice, el existând datorită sărurilor minerale şi se hrăneşte cu microorganisme marine.

Scheletul de coral este un complex de săruri minerale care determină proprietăţile sale unice şi acţiunea benefică asupra organismului. În principal, este vorba despre sărurile de calciu şi magneziu. În compoziţia sa intră de asemenea şi potasiul, sodiul, fierul, fosforul, sulful, siliciul, cromul, manganul, zincul şi alte elemente. Acest bogat complex de săruri naturale exercită o acţiune de reglare a echilibrului mineral al organismului, normalizând, prin urmare, şi activitatea sistemelor şi organelor vitale.

Calciul împreună cu fosforul formează ţesutul osos, este materialul de construcţie pentru toate ţesuturile conjunctive. Menţine o activitate cardiacă stabilă, conductibilitatea nervoasă şi contractilitatea musculară, creşte permeabilitatea membranelor celulare, normalizează procesele de coagulare a sângelui.

Magneziul, mineralul care ajută şi susţine calciul, asigură eliberarea ATP şi creşte potenţialul energetic al organismului, asigură un ritm cardiac stabil, reglează tonusul musculaturii netede (vaselor, intestinului, vezicii biliare şi urinare). Combinaţia echilibrată între calciu şi magneziu în organism în proporţie de (2:1) împiedică eliminarea calciului din oase, împiedică scăderea rezistenţei acestora.

Sodiul reglează presiunea osmotică, schimbul de apă şi proteine, este necesar pentru menţinerea excitabilităţii neuromusculare şi funcţionarea pompei de sodiu şi potasiu care asigură reglarea schimbului de substanţe la nivel celular.

Potasiul este cationul de bază intracelular care menţine echilibrul hidro-salin şi acido-bazic, excitabilitatea şi conductibilitatea neuromusculară; asigură stabilitatea tensiunii arteriale, elimină excesul de lichid din organism.

Recomandări

Prin interacţiunea cu apa, mineralele din săruri trec în apă, conferindu-i proprietăţi benefice, care contribuie la:

• atingerea unui nivel optim al pH-ului;
• reglarea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac;
• profilaxia osteoporozei, artritelor;
• creşterea elasticităţii muşchilor, refacerea structurii ţesutului osos şi cartilaginos;
• reglarea activităţii rinichilor, sistemului digestiv; 
• îmbunătăţirea aspectului tegumentelor.

Mod de administrare

Se introduce (NU se rupe) un pliculeț de Coral-Mine într-un recipient cu 1-1,5 litri de apă (de preferat, filtrată sau apă distilată), se lasă 5 minute, apoi se poate consuma in locul apei obișnuite sau pentru prepararea ceaiurilor, altor bauturi necarbogazoase, etc. cu scopul îmbunătățirii proprietăților organoleptice si microbiologice ale acestora. Înainte de fiecare consum, recipientul se agită. A nu se fierbe.

Suplimentele alimentare completează aportul nutrienților din regimul alimentar zilnic și sunt parte integrantă a modului sănătos de viață.

Preţ catalog -110.25 RON                     inf comenzi; 0767948273

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu