Daca un organism nu isi implineste potentialele se imbolnaveste... Wiliam James- psiholog american

CUM POTI DEVENII SUPRAOM PRIN TRANSFORMAREA ENERGIEI SEXUALE

TRANSFORMAREA ENERGIILOR „A atinge problemele cele mai profunde ale Misterelor Sexului, în domeniul medicinii, echivalează ...

duminică, 11 august 2019

Tehnici speciale de pranayama pentru regenerare



Aceasta este o formă specializată de pranayama care este utilizată pentru a se răcească în jos corpul și mintea. Cuvântul rădăcină " Sita " înseamnă " rece ". este foarte bun pentru reducerea agni și o pacificare lui pitta dosha. Prin urmare, apare o racorire pentru organele plexul solar, intestinul subţire, ficat şi splina. De asemenea, Ajută la reducerea poftei de mâncare, la calmarea febrei şi la atenuarea inflamaţiei. Cei cu o natură pitta sau pitta vikruti beneficiază de această formă de pranayama.

Cum să faci efectua pranayama: stai liniştit în poziţia ta de meditaţie obişnuită. După ce corpul și mintea ta sunt relaxate, scoate-ți limba și ruleaz-o spre centru pentru a face un pai. (dacă nu poți să-ți rulezi limba, poți să faci asta cu buzele strâns, sau pur și simplu să bagi limba afară ușor prin dinți și să zâmbești) . Inhalează încet, umplându-ţi abdomenul şi plămânii cu aer. Atunci păstrează-ţi respiraţia. Nu există nici o cerinţă pentru o anumită perioadă de timp. Ţine-ţi respiraţia până când corpul tău se simte confortabil energizat de răcoarea respiraţiei. Apoi expiră prin ambele nări şi se repetă.

Avertisment: practica regulată a pranayamei, pentru a fi în siguranță și eficientă, necesită ca yoghinul să abordeze, de asemenea, un stil de viață sattvic yoghine și să consume o dietă adecvată. În caz contrar, impuritățile (Ama) în canalele subtile (nadi) pot duce la efecte secundare nocive. Practicile puternic puternice ar trebui să fie făcute sub îndrumarea unui profesor.

Corpul imbatraneste datorita lui surya.

Deci a intineri inseamna a purifica focul ,a-l aduce la stadiul de dimineata din starea de amiaza cum e in cazul adultilor sau in starea de dimineata din starea de apus in cazul batranilor,

Bazat pe un fragment din hatha yoga pradipika ch. 2, vs. 57, 58



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu